|
Yazar |
Mesaj |
yaslikurt Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 4:56 am Mesaj konusu: 2015 dus en son kaçıncı yerleşir :) |
|
|
bir de bu açıdan bakalım benim kanaatim en son 650.nin yerleşeceği yönünde. |
|
Başa dön |
|
|
|
polloshermanos Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 5:50 am Mesaj konusu: |
|
|
Sizce 540 li siralama ile tedavi tutturabilir miyim |
|
Başa dön |
|
|
mermaid Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 6:16 am Mesaj konusu: |
|
|
509 siralamayla hangi bölümler olabilir sizce...pedodonti, protez gelme ihtimsli var mi.periferde de olabilir ... |
|
Başa dön |
|
|
dusx Çömez Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 6:21 am Mesaj konusu: |
|
|
polloshermanos yazmış: | Sizce 540 li siralama ile tedavi tutturabilir miyim | perifer tedavi olabilir gibi hocam inşallah |
|
Başa dön |
|
|
|
aquaq Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 6:23 am Mesaj konusu: |
|
|
polloshermanos yazmış: | Sizce 540 li siralama ile tedavi tutturabilir miyim | yaz hocam her yeri dıyarbakır 5 tane alıyo oraya kadar yaz yuksek ıhtımal gelecegını umuyorum ıllakı 40 kısı tercıh yapmayacktır oncekı seneler 250 kadro vardı 330 lara kadar arkadaslar gırdıler sıralama acısından |
|
Başa dön |
|
|
yaslikurt Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 6:27 am Mesaj konusu: |
|
|
bir de çifte vatandaşlar var yabancıdan tercih edebilecek onları da gözardı etmeyelim |
|
Başa dön |
|
|
merve_20 Uzman Üye
|
Tarih: Pts Ksm 09, 2015 9:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Bn 650ye kadar olacagını düşünmüyorum yabancılar kaç kişi ki zaten?ayrıca 500kadro var kaç kişi tercih yapmaz ki sınav yılda 1 kere oluyoken max 60 70 kişi olur bnce.tabi şahsi fikirlerim bunlar bnde çok kritik sıralamadayım inşallah sizlerin söylediği gibi olur |
|
Başa dön |
|
|
mrvyncr Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 5:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence tecrubeli arkadaşlarımız fikirlerini belirtse çok güzel olurdu. |
|
Başa dön |
|
|
|
cerrah89 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 5:45 am Mesaj konusu: |
|
|
yabancıdan tercih yapacaklara maaş+döner sermaye yok,cok buyuk bi dezavantaj,unutmasınlar...hayatının hatasını yaparlar... |
|
Başa dön |
|
|
ayberk55 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 6:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Kusura bakmayın ama 800. olup uzman olma fırsatı da TC vatandaşlarında yok. Veya 300. Olup ortodontist olmak... |
|
Başa dön |
|
|
dtrelax Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 6:20 am Mesaj konusu: |
|
|
Sayın 89 herkes neyin ne olduğunu bilio her başlığa bisi yazıyorsun ne ayaksın sen😮 |
|
Başa dön |
|
|
cerrah89 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 6:49 am Mesaj konusu: |
|
|
ayberk55 yazmış: | Kusura bakmayın ama 800. olup uzman olma fırsatı da TC vatandaşlarında yok. Veya 300. Olup ortodontist olmak... |
hocam buradaki tahminlere göre en son 650 falan denmiş,ilk 500 kişi baz alınsa bile adam zaten ilk 500de ise(çifte vatandaş) yerleşecegi kesin,neden yabancıdan tercih yapsınki?ortodonti içinmi?hayatının vazgeçilmeziyse ve genel tercihten gelmiyorsa,artı 4-5 sene pederbank'tan geçimini sağlayacaksa olabilir.Sırf uzman olmaksa zaten kazanır,kimse ona ilerde hangi universitede uzmanlıgını yaptın demicek,çünkü adı üzerinde olacak ,uzman doktor!birde devlete atandınmı maaşı belli olacak ,kimsenin kimseden üstün olacagını sanmıyorum uzman sayısı arttıkça,kaldıki bu devirde bile restoratif yapsan örnegin anterior estetik dolgu ortalama 150tlden hesaplasan bile 4 diş 600 tl(elin yatkınsa 1 saatini ancak alır),onun için hiçbir bölümü hiç biriyle kıyaslanmaya degmez,işin aslı uzman olmak burda,işini yapabilyomusun yapamıyomusun,egerki yapabilyosan dagın başında bile olsan bulurlar seni.Bu uzmanlıkta olmasaydı ortodonti dışında bütün dallarda işini yapıyor olacaktın,çünkü sen diş hekimisin,devlet sana uzman olma hakkı sunmuş,bu kadar seçici davranmayın arkadaşlar.Yabancıdan tercih yapıpta maaşsız zorlanan diş hekiminin yerinde olmadıgınz için kimse kimsenin durumu hakkında bilmeden yorum yapmasın,ben bu durumu yaşadıgım için biliyorum.(çünkü 2300-3000 tl civarı maaş alacaksınız,bırak o kadarda fark olsun,adam 300.olup yabancıdan ortodontist oluyorsa vardır bi sebebi,o bile fazla,ben maaş+döner sermaye alacagımı bilsem bırak 300.olmayı ilk 10da girerim ama şu anki durumda kendini o kadar yıpratmaya degmez). |
|
Başa dön |
|
|
ayberk55 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 6:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Hocam iyi guzel diyorsun da ben geçen sene 510.olup yerleşebilmeyi aklımın ucundan geçirmezken yabancı arkadaşlarım benden daha düşük sıralamalarla ankarada uzmanlık eğitimine başladılar. Ben 1 sene emek verdim 8.oldum evet ama geçen zamanı neyle satın alabilirim? Tercih meselesi bu kimi için paradan daha önemli şeyler var kiminin maddi durumu daha kısıtlı vs bunun da herkes farkındadır diye düşünüyorum. Artısı eskisi iki tarafın da var yani. |
|
Başa dön |
|
|
|
dus23 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 7:00 am Mesaj konusu: |
|
|
ayberk55 yazmış: | Kusura bakmayın ama 800. olup uzman olma fırsatı da TC vatandaşlarında yok. Veya 300. Olup ortodontist olmak... |
+1 |
|
Başa dön |
|
|
cerrah89 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 7:08 am Mesaj konusu: |
|
|
ayberk55 yazmış: | Hocam iyi guzel diyorsun da ben geçen sene 510.olup yerleşebilmeyi aklımın ucundan geçirmezken yabancı arkadaşlarım benden daha düşük sıralamalarla ankarada uzmanlık eğitimine başladılar. Ben 1 sene emek verdim 8.oldum evet ama geçen zamanı neyle satın alabilirim? Tercih meselesi bu kimi için paradan daha önemli şeyler var kiminin maddi durumu daha kısıtlı vs bunun da herkes farkındadır diye düşünüyorum. Artısı eskisi iki tarafın da var yani. |
katılıyorum sana hocam,gerçekten büyük başarı,tebrik ediyorum emeklerinin karşılıgını mutlaka alırsın,benim demeye çalıştıgımda bu:kimse kimsenin durumunu anlayamaz,herkes başından geçenleri birtek kendi bilir. |
|
Başa dön |
|
|
c5b6789 Çömez Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 10:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Valla bana dönersiz istediğim yeri versinler koşa koşa giderim. Bu mu mağduriyet? Neden böyle bir kontenjan var anlayamıyorum. Hele ki çifte vatandaşlar bunu nasıl kullanıyor türkiyede olur sadece. 2 sene önce de kktc kontenjanı vardı. Akıl alır gibi değil. Konuya dönersek bence son girilen yer 700 e yakın olacak |
|
Başa dön |
|
|
felicity Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ksm 17, 2015 10:44 am Mesaj konusu: |
|
|
Tedavi ya da radyoloji 620 lere gelir mi sizce arkadaşlar |
|
Başa dön |
|
|
bendede5asvar Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Ksm 19, 2015 2:36 am Mesaj konusu: |
|
|
felicity yazmış: | Tedavi ya da radyoloji 620 lere gelir mi sizce arkadaşlar |
van-dicle tedavi belki gelebilir. |
|
Başa dön |
|
|
|
skypa Uzman Üye
|
Tarih: Prş Ksm 19, 2015 6:10 am Mesaj konusu: |
|
|
ayberk55 yazmış: | Hocam iyi guzel diyorsun da ben geçen sene 510.olup yerleşebilmeyi aklımın ucundan geçirmezken yabancı arkadaşlarım benden daha düşük sıralamalarla ankarada uzmanlık eğitimine başladılar. Ben 1 sene emek verdim 8.oldum evet ama geçen zamanı neyle satın alabilirim? Tercih meselesi bu kimi için paradan daha önemli şeyler var kiminin maddi durumu daha kısıtlı vs bunun da herkes farkındadır diye düşünüyorum. Artısı eskisi iki tarafın da var yani. |
Arkadaşlar lütfen bu tarz resmiyeti olmayan forumlarda kendi kafanıza göre yorum yazıp insanları zan altında bırakmayın. Ben şuan uzmanlığımı yapıyorum ve yabancı uyruktan düşük derecelerden kazanan arkadaşlarım hiçbir şekilde rahatsız etmiyor beni. Öncelikle Türkiye'de yaşadığınızın farkına varın ve ona göre davranıp konuşun, ona göre kendinizi hazırlayın. Hepimiz çalıştık istediğimiz yerlere geldik. Eğer bir yanlış olduğunu düşünüyorsanız farklı mercilerde sızlanmak yerine gidip ciddi kurumlara şikayetinizi bildirin gerekli işlemler yapılsın hakikaten sizin düşündüğünüz gibi bir durum varsa. Son olarak gerçekten avantajlı, harika bir durum olduğunu düşünüyorsanız çıkın vatandaşlıktan, yabancı uyruklu olarak tercih yapın sınavda böyle görüp geçirmeden de gereksiz yorumlarda bulunmayın. |
|
Başa dön |
|
|
skypa Uzman Üye
|
Tarih: Prş Ksm 19, 2015 6:11 am Mesaj konusu: |
|
|
c5b6789 yazmış: | Valla bana dönersiz istediğim yeri versinler koşa koşa giderim. Bu mu mağduriyet? Neden böyle bir kontenjan var anlayamıyorum. Hele ki çifte vatandaşlar bunu nasıl kullanıyor türkiyede olur sadece. 2 sene önce de kktc kontenjanı vardı. Akıl alır gibi değil. Konuya dönersek bence son girilen yer 700 e yakın olacak |
Arkadaşlar lütfen bu tarz resmiyeti olmayan forumlarda kendi kafanıza göre yorum yazıp insanları zan altında bırakmayın. Ben şuan uzmanlığımı yapıyorum ve yabancı uyruktan düşük derecelerden kazanan arkadaşlarım hiçbir şekilde rahatsız etmiyor beni. Öncelikle Türkiye'de yaşadığınızın farkına varın ve ona göre davranıp konuşun, ona göre kendinizi hazırlayın. Hepimiz çalıştık istediğimiz yerlere geldik. Eğer bir yanlış olduğunu düşünüyorsanız farklı mercilerde sızlanmak yerine gidip ciddi kurumlara şikayetinizi bildirin gerekli işlemler yapılsın hakikaten sizin düşündüğünüz gibi bir durum varsa. Son olarak gerçekten avantajlı, harika bir durum olduğunu düşünüyorsanız çıkın vatandaşlıktan, yabancı uyruklu olarak tercih yapın sınavda böyle görüp geçirmeden de gereksiz yorumlarda bulunmayın. |
|
Başa dön |
|
|
|